Woensdag 2 augustus - Reisverslag uit Reghin, Roemenië van Evangelie Gemeente Houten - WaarBenJij.nu Woensdag 2 augustus - Reisverslag uit Reghin, Roemenië van Evangelie Gemeente Houten - WaarBenJij.nu

Woensdag 2 augustus

Door: Jasper

Blijf op de hoogte en volg Evangelie Gemeente

02 Augustus 2023 | Roemenië, Reghin

Hallo, goeiedag allemaal vandaag is het mijn (Jasper) beurt om iets te typen over de dag dus dat ga ik doen. De dag begon erg vroeg om 7 uur toen Jesse mijn kamer binnenkwam met de muziekbox op maximaal volume waardoor ik meteen lekker wakker werd.

7:30:

Om 7:30 gingen we ontbijten met wat lekkere broodjes dus dat was wel lachen. Na het ontbijtje was er vandaag een keer geen stille tijd omdat iedereen best wel vermoeid is dus het leek de leiding goed om wat extra rust te pakken en daarom mogen we morgen ook wat meer uitslapen voor 1 keertje dus dat is wel fijn want om 7 uur opstaan is toch wel erg vroeg.

9:30

Om 9:30 vertrokken we naar de locaties: Jara, Stefan, Lynn en Rosalie gingen naar het weeshuis om daar te helpen en om te spelen met de kinderen. Jasper, Jesse, David, Jan, Hugo, Febe en Gideon gingen naar de kerk om daar te verven dus daar was ik ook. Maarten, Johan, Niels en Janko zijn naar het plekje gegaan waar het dak word gemaakt.

10:00

Om 10:00 kwamen we allemaal een beetje aan bij onze locaties. Bij het weeshuis heeft onder andere Jara vooral die kindjes geschminkt. Bij het dak hebben de heren metalen platen gelegd op het dak. Bij het kerkje regende het eerst dus we konden nog niet echt schilderen dus dat was enigszins jammer maar ik (Jasper), Febe, David en Hugo zijn samen met een leider daar op twee huisbezoeken geweest. Dit was wel indrukwekkend want de eerste van de twee daar woonde een man en vrouw met twee kinderen in een klein huis. Ze vertelde dat ze altijd moeite hadden om aan eten te komen. Het mooie aan dit gezin was dat de vader er echt alles aan deed om voor zijn gezin te zorgen en dat hij door zijn harde werken al niet meer dakloos was en dat het al een stuk beter ging met zijn gezin. Bij het tweede bezoek was er een man die samen met nog 4 mensen in een soort kleine bouwcontainer woonde en het viel best wel op dat deze man al een beetje had opgegeven dus dat was jammer.

12:00

Vanaf ongeveer 12:00 stopte de regen dus we konden gaan schilderen en dat ging over het algemeen wel goed dus dat was wel leuk. We hebben doorgewerkt tot 13:30 en toen zijn we teruggegaan naar onze verblijfplaats om te lunchen.

14:30

Om half 3 vertrokken we naar de locatie voor het kinderwerk dat om 15:00 begon. Het kinderwerk was vandaag een groot succes want we hadden het idee dat de kinderen ervan genoten. Het ging er bij dingen zoals touwtrekken erg fanatiek aan toe en wij hebben onder andere als tieners met 7 tegen 7 tegen een aantal Roemeense mannen gewonnen. Ons team bestond hier uit Stefan vooraan, dan heb je daarna Jesse die natuurlijk een flinke kast (dat betekent dat hij erg sterk is) is die ons flink geholpen heeft voor deze overwinning, na Jesse stond ik (Jasper) en daarachter stond weer David, dan had je daarna Hugo dus daar had je de broertjes van Tuijl als 4e en 5e man en van dit duo komt natuurlijk veel kracht vandaan dus dit duo was ook zeker essentieel voor onze overwinning. Na het duo van Tuijl kwam Niels die daar mooi stond te trekken en dan had je als achterste man daar Jan staan en je zou kunnen zeggen dat dit wel de belangrijkste speler was in ons team omdat hij natuurlijk enorm veel kracht heeft in die armen dus hij heeft ons goed geholpen richting de overwinning. Verder waren er natuurlijk ook nog andere dingen zoals een knutsel, wat dansjes, een leuk clownsstukje en natuurlijk een Bijbelverhaal.

18:00

Om ongeveer 18:00 kwamen we weer terug bij onze verblijfsplek dus ongeveer een half uur daarna was het eten klaar dat was gemaakt door Jan. Lynn en Stefan en ik moet zeggen dat het erg lekker was dus dat was fijn.

20:00

Vanaf 20:00 hebben we een beetje in een gezellige ruimte gezeten waar we nog een aantal gezellige spelletjes hebben gedaan waarbij ik en Jesse (die zat bij mij in het team) uiteraard hebben gedomineerd dus dat was erg leuk. Voor de rest zal dit waarschijnlijk een iets latere avond worden want we hebben morgen de kans om een beetje uit te slapen.

Groetjes Jasper

• 03 Augustus 2023 - 22:10

Bas:

Goed bezig hoor. Leuk om zo mee te kunnen leven.

• 04 Augustus 2023 - 00:13

Wim:

Mooi verhaal Jasper, dus ga zo door

• 04 Augustus 2023 - 17:33

Gisèle :

Leuk om te lezen wat jullie gisteren weer hebben beleefd!

Bedankt Jasper!!